Laatste nieuws i.v.m. coronavirus

Laatste nieuws van 17 mei en extra maatregelen Instituut E.E.N.® om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

17 mei 2020
Er is toestemming van de gemeente Maasgouw om vanaf volgende week te starten met de theorie en praktijklessen van de verschillende modulen. Dit gebeurt onder strikte maatregelen zoals de richtlijnen van het RIVM en het protocol te volgen van de NRTO.

Bij- en nascholing medische en psychosociale basiskennis.
Ook deze lessen kunnen nu met de nieuwe richtlijnen pas vanaf 2 juni gegeven worden (onder voorbehoud van nieuwe restricties). Heb je je voor een van deze bijscholingen in mei ingeschreven dan heb je via het secretariaat een mail ontvangen. Ook alle nieuwe data staan al voor het najaar op de agenda. De bij- en nascholing van mei wordt via webinars gegeven. Ook kun je voor een datum kiezen vanaf september.

Lopende cursusgroepen
De lopende cursussen zoals de C2, V6, V12 worden vanaf juni hervat.

Examens
Er worden alleen nog aangepaste theorie-examens afgenomen.

Het Rode Kruis heeft inmiddels aangegeven dat alle EHBO-(herhalings) lessen tot 14 juni komen te vervallen. Daarna kunnen we starten met de herhalingslessen tot maximaal 8 deelnemers.

Daarbij heeft lotuskring “Noord- en Midden Limburg” besloten geen lotusassistentie te verlenen tot juni. Wij hebben daarom nu alle herhalingslessen gepland vanaf september. 

Rijksoverheid
De laatste richtlijnen van de rijksoverheid zoals “Houdt 1.5 meter afstand van elkaar”, “wanneer je verkoudheidsverschijnselen hebt, hoest, niest of koorts hebt blijf dan thuis” en “veel en goed de handen wassen” blijft voorlopig van kracht.

We volgen naast het landelijk advies ook het advies van onze artsen op. De informatie kan daarom dagelijks wisselen. We houden u op de hoogte via de nieuwsrubriek.

Zie ook de informatie onder de link:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland

Gewijzigde openingstijden secretariaat!
Het secretariaat is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur.

Mariet van Buuren
Directeur