Module V6. Basiskennis Feng Shui

Vrije module/bij- en nascholing (geaccrediteerd door de VBAG, KTNO en VIV).
Deze module kan als minor gevolgd worden binnen de Registeropleiding E.E.N.® therapeut.

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui, uitgesproken als Fong Sjoeé, is een eeuwenoude Chinese wijze van landschap-, tuin- en interieurinrichting. De stroming van de energie is de basis van waaruit gewerkt wordt. Iedereen heeft
wel eens ervaren, dat hij/zij zijn/haar huis anders gaat inrichten in een nieuwe fase in het leven. De
´nieuwe´ mens met zijn nieuwe energie heeft behoefte aan een andere energiestroming in zijn huis. Volgens Feng Shui geldt dat ook andersom. Als je iemands huis anders inricht of daar de ´problemen´ weghaalt, dan zal ook in het leven van iemand meer ruimte ontstaan. Hoe kan dit?
In Feng Shui is een huis ingedeeld in 9 levensaspecten die elk een vaste plek in het huis hebben.
De gebruikte methode, de bagua, gaat uit van de plek van de voordeur. Zo is de ruimte rechts achterin je huis de relatiehoek. Is die rommelig of is die er zelfs niet, dan ontbreekt een goede en standvastige relatie-energie. De ruimte achter-midden is die van de zelfexpressie. Een hindernis daar kan leiden tot blokkering van iemands uitingen en expressie of het je niet durven laten zien. De ruimte rechts voor is de plek van de behulpzame vrienden. Zowel de fysieke vrienden, als de spirituele. Ook mogelijke cliënten behoren tot dit aspect.

Deze driedaagse nascholing leert u de diverse aspecten van Feng Shui en hoe de methode gebruikt kan worden om de energie van een woning en dus van de bewoners te verbeteren. We zullen ingaan op de Nine Star Ki astrologie, een van de pijlers van Feng Shui naast de Chinese 5-elementencycli. U leert een methode om Nine Star Ki getallen te berekenen die u kunt gebruiken om de basisenergie en de sociale energie te berekenen. Aan de hand van deze getallen worden de zogenaamde remedies van Feng Shui toegepast.
Daarnaast wordt uitgebreid gewerkt met de bagua en de levensaspecten, zullen we uw eigen huis bekijken en daar eventueel remedies voor bepalen.
Er wordt uitgebreid ingegaan op de meer psychologische aspecten van Feng Shui: wat laat een huis je zien en wat heeft dat in vele aspecten met jezelf te maken.
Een handige extra manier voor een therapeut die vanuit energie denkt en werkt.

Informatie module V6

Aantal lessen: 6
Lesdagen: 3
Lesuren: 18
Duur: 2 maanden
Studiebelasting: 1 – 1½ uur per dag
ECTS: 4
De module wordt afgesloten met een certificaat.
De kosten van deze module bedragen € 295.-

Docent

Dhr. Peter Geraedts